Leer jezelf beter kennen: Voice Dialogue

Inzichten, Niet goed genoeg, Belemmerende Gedachten, Belemmerende Overtuigingen, Verschillende ikken, Voice Dialogue,  Zelfkritiek, Criticus,  Lifecoach, wandelcoach, Coach, Coachpraktijk

Hoe leer je jezelf beter kennen? Voice Dialogue

Heb jij dat ook wel een eens: een aha moment waardoor je dagen ondersteboven bent? Of gaat het bij jou veel meer geleidelijk zoals een proces dat zomaar een paar maanden kan duren? Uiteindelijk gaat het om hetzelfde effect; namelijk het krijgen van diepgaande inzichten. Iets wat zo diep van binnen resoneert dat het een enorme positieve impact op je leven heeft.

Ik heb dit ervaren tijdens een coaching traject nu alweer een aantal jaren geleden. In die periode had ik een sterk gevoel dat de dingen die ik deed niet goed genoeg waren. Ik was van mening dat het niet perfect was en ik vreesde het oordeel van anderen. Zo kon ik mijzelf af en toe verlammen en het belemmerde me in wat ik werkelijk wilde doen. Ik besloot dit probleem aan te pakken met een coach die Voice Dialogue gebruikte in haar praktijk.

Voice Dialogue is een krachtige en niet oordelende methode om mensen te begeleiden bij het beter leren kennen van hun innerlijke drijfveren en motieven. De methode gaat ervanuit dat de mens niet uit één Ik bestaat, maar uit een groot aantal verschillende Ikken. Deze Ikken hebben een eigen manier van doen, een eigen geschiedenis en komen op hun eigen manier voor ons in actie. Sommige van onze Ikken werken nauw met elkaar samen. Anderen Ikken hebben tegenstrijdige wensen en ze hebben veel invloed op hoe we ons gedragen. Vaak identificeren we ons met één of meerdere ikken en hebben hiermee leren leven, terwijl anderen tevergeefs hun stem proberen te laten horen.

Zo kreeg ik het inzicht dat “een strenge Ik” bij mij aan het stuur zat in mijn innerlijke Bus. Eentje die met flink wat kritiek mijn dagelijkse leven kon beïnvloeden. Het is een ingenieus systeem, daar vanbinnen, maar als je de werking ervan begint door te hebben wordt het hanteerbaar en komt er ruimte vrij om nieuwe keuzes te maken, om oude patronen te doorbreken.

Herken jij deze stem ook en heb je genoeg van al die verlammende zelfkritiek? Ik ga graag met je in gesprek. Ik ben deze zomer begonnen met mijn coaching praktijk De Vier Linden. Voice Dialogue is éen van de pijlers waarop ik werk met als doel dat mensen zichzelf beter leren begrijpen. Uit eigen ervaring weet ik dat het begint met een eerste kleine stap...

Wil je meer weten over mijn werkwijze? Bel me dan gerust op: 06-18 21 63 16 of kijk op mijn website www.devierlindencoaching.nl

Je las een blogartikel van devierlindencoaching. De website van Dorien Bastiaans van Coachpraktijk De Vier Linden. Leuk dat je op mijn website bent!